اینجا میانرود است!
اگر به تاریخچه میانرود نگاهی بیندازیم این منطقه در جنوبی ترین نقطه شیراز کنار تپه های سرسبز و رودخانه فصلی چنار راهدار (نامی که در تابلوی شهرداری منطقه9 برای رودخانه ذکر شده است) سابقه جغرافیایی کهنی ندارد و فقط در یک مکانی از فاز یک چند خانه روستایی بوده است که به مرور تخلیه گردیده و مردمش آنجا را ترک گفتند و من شخصا حدود سال 1357 آثار دیوار خرابه های آن را دیدم اما پس از انقلاب و با توزیع اراضی فاز یک آنجا از حدود سال 1372 بر اثر ساخت و ساز کم کم مسکونی شد و یک نانوایی که روبروی مدرسه فعلی است ساخته شد و آبادی به این منطقه راه یافت .
شاید فاز دو و شهرک رزمندگان با هم شروع به ساخت شدند خیابانها خاکی یا شن ریزی بود هنوز خبری از بلوارهای پهن و طولانی نبود . راه ارتباطی با شهر و عادل آباد یک پل قدیمی که جاده کیان آباد و شاپورجان را به شیراز وصل می نمود . این پل نیز در دهه هشتاد بر اثر طغیان رودخانه خراب و برای همیشه از بین رفت و هنوز آثار آن وجود دارد . البته پل فعلی ورودی اصلی میانرود قبل از خرابی پل قدیمی افتتاح شده بود .
شاید برای خواننده محترم سوال پیش بیاید که چرا بنده اصرار دارم منطقه میانرود بکار ببرم . در اوایل در رسانه ها کلمه میانرود کمتر بکار می بردند و نام روزبهان شاعر شیرازی را ذکر می کردند ولی پس از چند سال این نام نتوانست هویت میانرود باشد و کم کم فراموش شد . اما شهرداری نام دیگری را ابداع کرد "بهارستان" و با نصب تابلوهای مختلف و انتشار در روزنامه های محلی قصد جایگزینی را داشت که باز هم این نام نامانوس با منطقه میانرود بجز چند تابلو از آن اثری باقی نماند ، چون مردم شیراز و اهالی محل نام میانرود را می پسندیدند و می بینیم در رسانه ها این نام بر این مکان بکار برده می شود . اما سوال همچنان باقی است که چرا بعضی ها ! هنوز بر نامهای مجعول اصرار می ورزند .
این نام میانرود از کجا پیدا شده است ؟ متاسفانه در جستجویی که من کردم سابقه آن وجود ندارد و از خیلی سالها پیش این نام بر این منطقه اطلاق می شد آنهم به علت وجود رودخانه که زمانی پر آب بود در میان این زمینهای حاصلخیز بوده است . اما به مرور زمان زمینها متروک و بایر گردید و بعدها به عنوان دفن زباله از آن استفاده شد . در ایران مناطق بسیاری وجود دارد که به علت عبور رودخانه ای از آن به نام میانرود مشهورند . من خود در استان لرستان یک موردش را سراغ دارم .
روزگاری نه چندان دور میانرود کوچک و در میان مردم شیراز نا آشنا بود اما امروزه منطقه وسیعی شده با چندین شهرک و ارتباط قوی با شهر شیراز و کاملا به آن پیوسته و خارج از حالت روستایی و همیشه حوزه اول شیراز در انتخابات گوناگون است . دارای شورای محلی دلسوز و امکاناتی خوب مانند مساجد ، کلانتری ، درمانگاه ها ، مدارس در تمام سطوح دخترانه و پسرانه ، جایگاه های سوخت ، نانوایی های رنگارنگ ، مرکز فوریتهای پزشکی (اورژانس) ، اماکن ورزشی سالنی و باز ، پارک ها و محلهای تفریح طبیعی می باشد .
با وجود مواردی که ذکر شد و پروژه های بزرگی که در حال ساخت در میانرود می باشند ، کمبودها و نواقصی نیز وجود دارد که هنوز جای بحث و کار دارند . جمعیت ساکن میانرود اکثریت غالب آن با مهاجرین و تازه شهرنشینان شده شیرازند که این نمود در آخر هر هفته یا تعطیلات با خلوت شدن منطقه خود را بروز می دهد و این بیشتر بخاطر نوساز بودن شهرک ها و اجاره پایین تر نسبت به مناطق خوب دیگر شیراز ولی علت بیشتر خوش هوایی آن به خاطر ارتفاع زمین و همجواری با تپه های سرسبز دیروز نه چندان دور می باشد .
میانرود شامل سه فاز که می توان هرکدام را شهرکی بزرگ بحساب آورد و شهرک های رزمندگان ، استانداری ، نیروی انتظامی ، تاکسیرانی ، اتوبوسرانی ، دارایی ، برق و سامان می باشد . این آمار بر اساس اطلاعات من بوده و ممکن است شهرداری برای میانرود تقسیمات دیگری داشته باشد . میانرود زیر نظر شهرداری منطقه 9 می باشد .